Naravoslovni muzej – Natural History Museum

Naravoslovni muzej v Londonu vsebuje 70 milijonov primerkov rastlin, živali, fosilov, kamnov in mineralov.

Natural History Museum

Muzej zajema različne cone, kjer lahko vidite vse od dinozavrov, žuželk, kakor samih kamnin.

V modri coni boste lahko spoznali dinozavre, se seznanili z zanimivimi dejstvi o življenju, našem planetu, okolju in evoluciji. Zelena cona je namenjena raziskovanju ekologije, meteoritov, ki so oblikovali naš planet in še veliko več. Rdeča cona je namenjena raziskovanju našega planeta, sil, ki so Zemljo oblikovale, katere zaklade smo mu že odvzeli in kako jih lahko ohranimo. Oranžna cona je namenjena raziskovanju divjega življenja na vrtu in Darwinovem centru.

V muzeju so zbirke predstavljene na izjemno zanimiv in privlačen način. Dopolnjene so z  predstavitvenimi inštalacijami, katere pritegnejo tako otroke, kakor tudi odrasle (npr. kako nastane orkan, značilnosti posameznih planetov, premikajoč T-REX, kit v naravni velikosti…)

Muzej pa ni zanimiv samo zaradi svoje zbirke, temveč tudi zaradi arhitekture in zgodovine. Zametki muzeja segajo v leto 1753, ko se je na pobudo sira Hans Sloana oblast strinjala, da je potreben poseben muzej naravne zgodovine. Muzej je oblikoval arhitekt Captain Francis Fowke, nasledil pa ga je neznan mlad arhitekt. Novi dizajn je prispeval Alfred Waterhouse, stavba pa se je za javnost odprla 18.4.1881.

[su_spoiler title=”Vir”](Vir:www.nhm.ac.uk)[/su_spoiler]

ODPIRALNI ČAS:

Odpiralni čas

Odprto vse dni v letu (razen 24. 12 – 26.12)10.00 – 17.50 (zadnji vstop ob 17.30)

Vstop prost!

DOSTOP:

Postaja podzemne železnice South Kensingston, do muzeja pa je speljan podhod.

Avtobusi št. 70, 345, 14, 360, 710 in 414.

Več informacij najdete na njihovi spletni stani (povezava do strani).