Od Green Parka do Covent Gardena

Green Park, West End in Covent Garden

Pot začnite na postaji podzemne železnice Green Park, od katere se skozi park podajte do Buckinghamske palače. Green park je največkrat kraj oddiha pisarniških uslužbencev in družinic. V parku si je možno izposoditi tudi ležalnike.

Pot nadaljujte po parku Sv. Jakoba (St. James park), ki je eden najelegantnejših parkov. Zasnoval ga je Capability Brown v 18. stoletju. Sredi parka se nahaja jezero, ki ponuja prečudovit razgled tako na Buckinghamsko palačo, kot kraljeve konjušnice (Horse Guards) na nasprotni strani.

ST James Park
Jezero ob St. James Park

Iz parka se podajte skozi Admiralski slavolok (Admiraly Arch) na trg Trafalgar Square, ki je središče West Enda in je eno izmed najpogostejših prizorišč javnih dogodkov.Sredi trga stoji 50 metrski stolp Admirala Lorda Nelsona, ki je v bitki pri Trafalgarju leta 1805 premagal Napoleona. Stolp obkrožajo štirje ogromni levi.

Admiralty Arch
Znameniti Admiralty Arch, ki vodi do Trafalgar Square

Skozi trg se podajte do Narodne galerije na severni strani in cerkve Sv. Martina (St. Martin in The Fields), ter naprej do Covent Gardena.

Trg Trafalgar
Trafalgar Square in vhod v Narodno galerijo

Covent Garden velja za eno najživahnejših londonskih četrti in je priljubljeno sprehajališče Londončanov in turistov. Na poti si boste lahko ogledali tržnico Central Market in The Piazza, ki je stara več kot 300 let, leta 1980 pa so jo prezidali v moderno tržnico, ki jo obkrožajo kavarne, bari in restavracije. Tukaj ne manjka niti ulične zabave.

Covent Garden
Covent Garden: Nakupovanje, teater in restavracije na enem mestu

Nadalje se sprehodite mimo kraljeve opere, Londonskega muzeja javnega prevoza in Gledališkega muzeja.

Če imate še dovolj energije se podajte naprej do Britanskega muzeja.

Britanski muzej
Britanski muzej je namenjen zgodovini, kulturi in umetnosti