Od Regent Park do Camden Towna

Sherlock Holmes
Kip Sherlock Holmesa v Londonu (Baker Street)

Od postaje Baker street, skozi Regent Park vse do Camden Towna

 

Pot začnite na postaji podzemne železnice Baker Street, kjer vas bo pozdravil slavni detektiv Sherlock Holmes.

Le malo po ulici naprej, proti Regents parku pa si lahko ogledate še njegov muzej, v katerem je na zabaven način upodobljeno detektivovo življenje, lahko pa se tudi slikate pred slavnim kaminom.

Baker Street Podzemna
Baker Street podzemna

Svoj sprehod nadaljujte do Regentovega parka, ki velja za enega najlepših londonskih parkov. Park slovi po čudovitih terasah Johna Nasha, ter po vrtovih kraljice Marije (Queen Mary’s Rose Garden). V parku pa si lahko ogledate še gledališče na prostem (Open Air Theatre), ali pa si privoščite kavico v eni izmed šestih kavarn v parku.

Open Air Theatre
Regent Park: Open Air Teater

Sprehodite se ob jezeru, lahko pa si tudi izposodite pedolino ali čoln, s katerim se lahko zapeljete po jezeru. Sprehod vas bo peljal tudi mimo Londonske centralne mošeje, ki se nahaja na jugozahodu parka.

London: Centralna mošeja
Centrala Mošeja London

Pot nadaljujte skozi park do Londonskega živalskega vrta, ki se nahaja a severni strani. Lahko se odločite za ogled živalskega vrta, ali pa se le sprehodite skozi park ob njem, od koder boste prav tako lahko videli nekatere prebivalce živalskega vrta.

Regent Park Kanal
Kanal ob Regent Parku

Nadalje se sprehodite ob Regentovem kanalu do Camden Towna, kjer si lahko ogledate znamenite tržnice The Stables Market, Camden Lock ali Camden Lock Village, ki ponujo številne stojnice z oblačili, čevlji in nakitom, hkrati pa se boste tukaj lahko do sitega najedli. Pot nadaljujte do postaje podzemne železnice Camden Town ali Chalk Farm.