Sprehod ob Temzi

Sprehod ob Temzi od London Eye do Tower Bridga.

Vašo pot začnite ob panoramskem kolesu London Eye, od koder nadaljujte svojo pot ob južnem bregu reke Temze proti galeriji Tate Modern.

Znameniti London Eye ob reki
London Eye ob reki Themzi

Ob poti si lahko ogledate akvarij Sealife, Londonske podzemne ječe in muzej filma, ki se nahajajo tik ob panoramskem kolesu.  Pot nadaljujete skozi park Jubille Gardens, do Royal Festival Hall in nadalje do Royal National Theatre.

Znameniti London Dungeon
London Dungeon: Londonske ječe – odlična izkušnja

Med potjo lahko opazujete rečne ladjice, ki plujejo po reki Temzi, ulične umetnike, ki vam na vsakem koraku popestrijo dan, ali pa se odpravite na pijačo ali jedačo v katero izmed restavracij.

Restavracije ob Reki Themzi
Restavracija ob vodi na reki Themzi

Pot nadaljujte do galerije Tate Modern, ki se nahaja v stari elektrarni.

Nadalje se odpravite čez most Millenium Bridge (izjemni viseči most v obliki loka, ki so ga za javnost odprli leta 2000 in povezuje na eni strani galerijo Tate Moder, na drugi pa katedralo Sv. Pavla), do katedrale Sv. Pavla. Naj vas ne preseneti množica ljudi pred katedralo, ki si na stopnišču privošči počitek in malico ob napornem delovnem dnevu, ali pa se posedajo na zelenici ob katedrali.

Millenium Bridge v Londonu
Londonski Millenium Bridge ponoči

Naprej se podajte na pot ob severnem bregu Temze, med posameznimi poslovnimi stavbami in restavracijami in bari, vse do Londonske trdnjave in mostu Tower Bridge.

Tower Bridge
Znameniti Tower Bridge

Če vam do sedanja pot ni bila prenaporna, lahko prečkate most Tower Bridge in s po južni strani reke Temze podate naprej proti Greenwitcu.

Tukaj ni več toliko turistov, restavracije po poti pa nudijo hrano po ugodnih cenah. Sprehodili se boste mimo Muzeja oblikovanja, ki se nahaja v snežnobelem poslopju iz leta 1930. Ta je tudi edini muzej, ki je posvečen oblikovanju 20. In 21. stoletja.

Na poti naprej prečkajte most, narejen iz samih žic, ter pot nadaljujte do postaje podzemne železnice Bermondsey.